Det här paret sa upp sig från sina jobb, sålde allt de hade, köpte en båt och nu seglar de jorden runt med sin katt Georgie

Medans resten av oss slavar iväg på våra 9-4 jobb tog det är äventyrslystna paret Matt och Jemma Johnson ett val som skulle förändra deras liv för alltid. De sa båda upp sig ifrån sina jobb, sålde allt de hade och började segla jorden runt med sin katt Georgie.

261

Det här paret som båda är 32 år gamla, hade aldrig satt en fot i en segelbåt tidigare! De köpte båten för ett par år sedan för att öva, och till slut lämnade de hamn. Fram tills nu har de varit i 16 olika länder!

 

262

263

 

De hade bägge två lovande karriärer framför sig innan de bestämde sig för att lämna allt, Matt jobbade med att sälja bilar, och Jemma för ett försäkringsbolag. Men om du jämför livet de hade tidigare med det de har nu så kan man förstå varför de bestämde sig för det senare!

264

 

Pengarna de tjänade på att sälja huset, bilarna och inventarier var mer än nog för att finansiera resan. De lever verkligen sparsamt, tillsammans använder de ca 7000 kronor i månaden på diesel, försäkring, mat, restauranger och vanliga levnadskostnader. Det bevisar att materiella ting och egendomar inte alltid gör dig lycklig!

265

 

Att vara på samma båt med en annan person 24 timmar om dygnet, året om är kanske receptet på problem, skulle många säga iallafall. Men för det här paret så har det gjort deras 10 år långa förhållande starkare än någonsin.

 

266

267

 

Tyckte du också att den här historien var inspirerande? Dela den i så fall gärna med dina vänner!

Comments

comments