Studenterna köpte en använd soffa för 150 kronor. Det de hittade inuti? JÖSSES!!

De tre eleverna i New York köpte denna gamla använda soffa för endast 20 dollar, vilket är drygt 150 svenska kronor. Men snart skulle få reda på att den var värd nästan 2.000 gånger så mycket!

När de släpade soffan hem till lägenheten upptäckte de att den var ovanligt tung. Så de bestämde sig för att ta bort soffakuddarna, och kontrollera om det fanns något i dem.

Där hittade de en plastpåse som innehöll flera kuvert. Som återigen innehöll sedlar! Tillsammans fann de över 4o tusen dollar, vilket är närmare 300.000 svenska kronor. De var naturligtvis överlycklig och jublade, hoppade och skrek, det var helt fantastiskt för dessa utfattig studenter.

Men i ett av breven fann de ett kvitto från en bank, som hade en kvinnas namn angett på kvittot. Så pojkarna bestämde sig för att göra det ärliga, och kontaktade damen nästa dag. Det var en 90-årig änka, och hon grät av tacksamhet. Pengarna hade gömts av hennes framlidne make, och de skulle användas till sjukhusräkningar. I gengäld eftersom de var så ärliga så fick studenterna en fin belöning.

Den här historien visar att det fortfarande finns ärliga människor! Vad hade du gjor?

Comments

comments