Att vara för SNÄLL kan leda till depression! OJ, det här är viktig läsning!

Läs den här kvinnans viktiga brev!

Det går faktiskt att vara FÖR snäll och för omtänksam. För att förhindra depression så måste du sluta att alltid söka andra människors godkännande. Jag vet att det är lättare sagt än gjort. Men ingen sa att det kommer att vara lätt.

De som drabbas av depression tenderar att vara människor som försöker behaga alla i deras omgivning. Och ändå, ironiskt nog, ses ganska ofta deras handlingar av andra som själviska och självcentrerade. I mer än tre decennier trodde jag på det själv. Jag trodde jag var självisk och bara tänkte på mig själv. Jag var övertygad om att jag inte hade något att erbjuda. Jag tyckte också att det inte spelade någon roll vad jag tänkte. Att min åsikt var mindre viktig än någon annans. Det verkade som om jag levde någon annans liv.

Det tog mig tid att inse men nu mår jag mycket bättre!

Någon annans liv!

Jag var barnet som var ”för ung för att förstå saker” och därför att fatta beslut. Mitt liv sköttes av de vuxna, som inte kunde se de allvarliga skador som orsakats av den primitiva tron såsom; ”Barn ska ses men inte höras.” Senare i min ungdom klamrade jag mig fast vid någon kille för att hitta något som helst som tilltalade  mig. På den tiden verkade mitt utseende vara det enda av värde i andras ögon.

Jag var inte mig själv. Jag var inte den jag var. Jag var mer eller mindre en slav till vem som helst som var villig att ha mig i deras liv. Rädslan för att bli avvisad gjorde att jag satte alla andra framför mig själv.

Hur tröttsamt var inte det? Hur ansträngande är det inte att ALLTID sätta alla andra framför dig själv!? Och vad är belöningen för det…..

Allt detta, så att du kan kan hålla på och lura dig själv att någon bryr sig om dig, åtminstone tillräckligt för att stanna kvar. För ett tag, åtminstone … tills de tröttnar på det.

Men vad gör du när det oundvikliga händer och de lämnar dig? Du skyller på dig själv förstås. Medvetet eller omedvetet, blir din redan låga självkänsla lägre. Det går ner i en spiral i högre hastighet och du blir ännu mer deprimerad, och du tänker kanske att det inte finns någon morgondag för dig …

Men det gör det och allt kan faktiskt bli bättre!

Den som behöver din omtänksamhet och godkännande mest i hela universum är DU!

Dela gärna det här med dina vänner!

Comments

comments