Fritidspedagogen fick nog av curlande föräldrar. Nu sprids hans uppmaning av tiotusentals på nätet.

Jonas Harrysson från Ronneby har arbetat som fritidspedagog i nära 16 år. Under den här tiden har han märkt en kraftig förändring i hur unga föräldrar uppfostrar sina barn. Han menar att tendensen är tydlig: dagens föräldrar curlar och servar sina barn så pass mycket att de inte längre klarar av att ha tråkigt.

Därför bestämde sig Jonas för att skriva ner ett Facebook-inlägg där han sätter ner foten och lyfter fram tre punkter där han vill se en förändring. Inlägget har på bara två dagar delats av nära 10 000 personer.

Läs inlägget här under och se om du håller med honom.

“Jag har jobbat med kids i snart 16 år o några saker som jag märker är att barnen blir sämre o sämre på.

Nr1. Barn har väldigt svårt för att ha tråkigt! Det måste hända saker hela tiden.
Snälla sluta curla o serva sönder era barn, det är inte farligt för dom att ha tråkigt ibland, har man inte det så blir inte det ”roliga” heller roligt tillslut.

Nr 2. Har träffat många föräldrar som är sååå stolta o rent av malliga av att deras barn minsann kan läsa o räkna redan i förskolesklass.
Läsa o räkna lär dom sig tids nog. Lär dom att leka, vara en bra kompis o dela med sig istället.

Det tredje är att många barn har svårt att visa tacksamhet mot både andra barn o vuxna. Bjuds det på något ”extra” är tyvärr ofta den första frågan.
– Får man bara ta en!?
Vad hände med TACK!? Tack för maten, tack för skjutsen mm.

Jag har inga barn än men får jag det nån gång i framtiden så ska jag lära dom att leka, vara en bra kompis, visa tacksamhet o ha tråkigt lite då o då. När dom lärt sig det så kan dom få lära sig att läsa o räkna 

Till Kvällsposten säger Jonas att han menar att allt curlande snarare får motsatt effekt för barnen.

– Jag tror vi gör dem en björntjänst. Barn har ju fantasi och vi behöver inte förstöra deras fantasi genom att mata dem med saker att göra. De kan ju starta en cowboy och indianer med en pinne och ett löv, säger han till tidningen.

Comments

comments