Den gamla mannen berättade sin historia, då började sjuksköterskan att gråta och det gjorde vi också!

Vi blev rörda till tårar när vi läser denna sjuksköterskas brev. Så otroligt vackert!

Klockan var ca 08:30 på morgonen när en äldre herre runt 80 år kom till kliniken för att kontrollera hans sår och ta bort några stygn från tummen. Han förklarade att han var tvungen att skynda till ett viktigt möte klockan 09:00

Jag lyssnade och bad honom att sitta i väntrummet. Jag visste att det skulle ta mer än en timme innan någon kunde hjälpa honom, men sade ingenting om det till honom. Jag tittade till honom med jämna mellanrum jag såg att han tittade på sin klocka och beslutade därför att undersöka såren direkt eftersom jag var fortfarande inte upptagen med en annan patient.

Vid närmare undersökning, såg jag att såren hade läkt fint. Jag och den gamle mannen började prata medan jag såg till hans sår. Jag frågade honom om han hade ett annat läkarbesök eftersom en han var så stressad. Han sade nej och berättade att han behövde gå vidare till ett vårdhem för att ta hand om sin sjuka fru och ge henne frukost.

Jag frågade honom om hennes hälsa, och han berättade för mig att han hade tagit hand om henne under en lång tid, därför att hon hade Alzheimers . Jag frågade om hon skulle bli arg om han var lite sent. Han svarade att hon inte längre visste vem han var, och att hon inte kände igen honom under de senaste fem åren.

– Men du åker dit varje morgon, även fast hon inte längre vet vem du är? Frågade jag honom försiktigt.

Han log när han tog min hand och placerade den i sin och sa.

– Hon vet inte vem jag är, men jag vet vem hon är.

Jag var tvungen att kämpa för att hålla tillbaka tårarna,  att det finns en sådan kärlek, en sådan kärlek jag vill ha i mitt liv.

Hälsningar sjuksköterskan

Comments

comments