Hans fru sover med barnet i famnen. Mannen vet allt för väl vad hon försöker dölja.

Bobby bor i USA, tillsammans med sin fru Rayen och deras son. Inte bara är Rayen en upptagen mamma – hon är också en intensivvårdssjuksköterska.

Varje dag försöker Rayen att både vara en god mor och att rädda andra människors liv. Men det kostar.

Rayen försöker dölja det. Men Bobby vet att hon i grund och botten, känner sig utmattad och överarbetad.

Nyligen gick han in i parets sovrum. Där såg han sin fru, som tog en snabb tupplur innan hon var tvungen att arbeta. I famnen låg deras son.

Vad han såg fick honom att skriva ett brev och lägga upp det på Facebook. Hittills har det delas av mer än 100.000 människor.

konen-sover-02

”Det här är min fru. Om en timme ska hon ta på sina arbetskläder och gör sig redo för jobbet.
Saker som hon behöver för att göra sitt jobb, kommer att samlas ihop och kontrolleras noggrant, innan hon snabbt ordnar sitt hår och sätter på ett litet skikt makeup. Hon kommer att säga att hon ser fruktansvärd ut. Och jag kommer att gå mot henne och ge henne en kopp kaffe.
Hon kommer att sitta i soffan med benen i kors, medan hon försöker att dricka sitt kaffe medan hon gärna leker med barnet som klättrar över henne.

leketid-02

I korta ögonblick kommer hon att stirra uttryckslöst framåt.  Hon tror att jag inte märker det.

Hon kommer att kyssa vår son. Hon kommer att kyssa mig innan hon går för att ta hand om människor som upplever den värsta dagen i deras liv. Bilvrak, skottskador, explosioner, brännskador och frakturer – arbetande människor, fattiga människor, präster, missbrukare och prostituerade – mödrar, fäder, söner, döttrar och familjer – det spelar ingen roll vad som hänt dig.

Hon tar hand om dig.

Hon kommer hem 14 timmar senare och tar av sina skor som har klev i blod, galla och tårar, med värkande fötter. Ibland kommer inte att prata om det. Andra gånger kan hon inte kan vänta med att prata om det.

Ibland kommer att skratta tills hon börjar gråta och ibland gråter hon bara. Men trots dessa  gånger, kommer hon att jobba nåsta dag och dagen efter.

Min fru är en sjuksköterska. Min fru är en hjälte! ”

Comments

comments