Hon frågar mannen varför han är hemlös. Hans svar träffade mig rakt i hjärtat.

I den annars så soliga staden Los Angeles, har det på senare tid kommit extrema mängder regn. Hemlösa Freddie Aguilar söker skydd från regnet utanför en butik, och en ung kvinna vid namn Gina Silva kommer fram för att prata med honom. Hon frågar honom varför han bor på gatorna. Svaret Freddie ger är så gripande att de publicerade det på Instagram:

6

Detta är vad 48 år gamla Freddie besvarade frågan om varför han var hemlös och levde på gatorna:

”Jag bor på gatan eftersom min flickvän dog av livmoderhalscancer 2012. När hon blev sjuk,  kunde jag inte lämna henne på sjukhuset ensam i 2 månader för att bekämpa sjukdomen. Jag förlorade allt för henne, och jag bryr mig inte, eftersom det bara var materiella ting. Det enda jag saknar är henne. Hon hette Flor Marlene Bryant. När du förlorar materiella ting, är det bara saker. Men när du förlorar någon du älskar, gör det mer ont än något annat.

Freddie Aguilars öde är inte ovanligt i USA, där även korta sjukhusvistelser är kostsamma och kan sätta människor i stor skuld. Men den sorgliga historien om hans verklighet sätter saker i perspektiv, som visar oss vad som är viktigt i livet: De vi älskar.

DELA Freddies berättelse och sprid detta viktiga budskap till dina vänner och familj!

Comments

comments