9-åringen somnade med sin mobil. Hon vaknade med det här brännmärket på låret!

Numera har nästan alla en mobiltelefon. Och det inkluderar barn, ofta ända ner till förskoleåldern.

Även om mobilen kan användas till mycket bra, så är du antagligen inte fullt medveten om de risker som är förknippade med att ha en mobiltelefon.

Den här lilla flickan, Olivia Retter, är 9 år gammal och bor med sin familj i Hertfordshire i England. När Olivia somnade på sin mobiltelefon, hade hon nog inte förväntat sig detta chockerande och smärtsamma resultat.

”Hon vaknade mitt i natten och kom in i mitt rum och sade att hon hade ont i benet. Jag trodde att hon bara skojade, och skickade henne tillbaka till sängen ”, säger Olivias mamma.

Olivias berättelse ger oss en riktig tankeställare om hur farligt det kan vara att ha en mobiltelefon.

Skulle du låta ditt barn ha en mobil? Säg vad du tycker i kommentarerna nedan.

21

Även om hon bara är 9 år gammal, så har Olivia sin egen mobiltelefon, men hon är inte tillåten att använda den på natten.

Hennes mamma, Karly säger: ”Olivia är inte tillåten att ha mobiltelefoner i sovrummet på natten, men hon smög in den och hade den i sängen. Sen somnade hon med den på låret. ”

När Karly äntligen såg Olivias lår på morgonen efter var hon chockad.

22

”På morgonen såg jag detta hemska brännmärket på hennes lår. Jag blev chockerad av att en mobil kan orsaka detta. ”

Olivia hade en allvarlig frätskada från mobilskalet, som var dekorerat med enhörningar och regnbågar, och som innehöll någon form av glitter och vätska.

Det verkade inte som om det fanns någon spricka i locket så att de kemikalierna kunde ha läckt ut, men ändå var Olivias lår bränt.

23

”Läkarna har sagt att det är en allvarlig kemisk brännskada, och att hon kommer att ha ärr efter det här hela livet. Jag kan inte tro det – hon kommer att ha ett ärr format som en telefon på låret ”.

Läkarna behandlade brännskadan, vilket de säger orsakades av en form av syra.

Även om Olivia är frisk nu, är hon och hennes familj naturligtvis upprörda av vad som hänt.

24

”Tänk om detta hade hänt om hon hade haft telefonen liggandes vid ansiktet. Kemikalierna skulle läckt in i ögonen eller i ansiktet ”, fortsatte Olivias mamma.

Förutom kontakt med säljaren av locket, postade Karly foton av Olivias skador på Facebook, för att varna andra.

25

Detta är vad hon skriver på Facebook:

”Vänligen dela så mycket som möjligt. Detta lock är fyllt med syra, och om det spricker kommer det att ge andra och tredje gradens brännskador. Detta är vad som hände med min dotter och hon kommer nu att ha ärr för livet. Många flickor har detta nu för tiden, så var försiktiga. ”

Nu har Karlys inlägg av Olivias skador gått viralt och fått över 33.000 delninger.

26

”Man tror inte att en sådan sak kan hända”, säger Olivias mamma.

Tack vare det här inlägget, har detta mobilskal nu tagits bort från butikshyllorna, men det finns förmodligen många liknande där ute.

Vänligen dela denna viktiga varning med vänner och familj!

Comments

comments