Kvinna ger bästa förklaringen någonsin vad att vara mamma handlar om. Detta är perfekt.

Detta är för alla mödrar som har …


Suttit uppe hela natten med sjuka småbarn i sina armar, torkat upp spyor spetsade med all möjlig barnmat, ”Det är OK älskling, mamma är här.”
Som har gått runt i huset hela natten med sina barn när de gråtit och inte slutar.

För alla mödrar som har samkört och gjort massor av kakor för evenemang i skolan och sytt halloweenkostymer. Och för alla mammor som inte hunnit med allt det här eftersom de har jobbat hela tiden för att kunna betala räkningarna.

Detta är för mammor som fött barn de aldrig kommer att se. Och mödrar som adopterade dessa barn och gav dem hem och all deras kärlek.
Detta är för alla mödrar som har fryst ute på metall läktaren i hockey, baseball eller fotbollsmatcher någon kväll i veckan i stället för att titta på från sina bilar, så att när deras barn frågade: ”Såg du mig?” kan de säga, ”Det är klart, jag skulle inte ha missat det för allt i världen”, och menade det.

Detta är för alla mammor som suttit ner med sina barn och förklarat allt om att göra barn. Och för alla mammor som ville men bara kunde inte.
För alla mödrar som läser samma godnattsaga två gånger per natt i ett helt år. Och sedan läst den igen. ”Bara en gång till.”
Detta är för alla mödrar som lärde sina barn att knyta sina skosnören innan de började skolan. Och för alla mödrar som valt kardborreband istället.
Detta är för alla mödrar som lärde sina söner att laga mat och sy och deras döttrar att vara modiga och starka.

Detta är för alla mödrar vars huvuden vrids automatiskt när en liten röst säger ”mamma?” i en folkmassa, trots att de vet att deras egna barn är hemma.
Detta är för alla mammor som skickade sina barn till skolan med magvärk, och försäkrade dem att det skulle bli bra när de kom dit, bara för att få samtal från skolsköterskan en timme senare som bad dem att komma och hämta dem direkt.
Detta är för mammor vars barn har gått vilse, och som kan inte hitta ord för att nå dem.
För alla mödrar som biter på sina läppar tills de blöder när deras 14-åringar färgat håret grönt.

Vad är det som gör en bra mamma? Är det tålamod? Medlidande? Breda höfter? Förmågan att vårda ett barn, laga mat, och sy i en knapp på en skjorta, eller allt på samma gång?
Eller är det hjärtat? Är det värken du känner när du tittar på din son eller dotter som försvinner ner för gatan,  till skolan för första gången?

För alla mödrar till offren för alla skolskjutningar. För mödrarna till de överlevande och de mödrar som satt framför sina tv-apparater i skräck, kramandes sitt barn som kom hem från skolan, säkert.
Detta är för mödrar som tårögda har placerat blommor och nallar på sina barns gravar. Vars barn har dött av sjukdom, olyckor och värst av allt och svårast att förstå, självmord.
Detta är för unga mödrar som kämpar med blöjbyten och sömnbrist. Och mogna mödrar som har lärt sig och fortfarande lär sig, att släppa taget. För arbetande mödrar. Ensamstående mödrar och gifta mödrar. Mormödrar vars visdom och kärlek förblir en konstant inspiration för sina vuxna barn och deras barnbarn. För Mödrar med pengar, och mödrar utan.
Detta är för er alla. Så håll ut.

DELA gärna den här artikeln om du tyckte att det var bra!

Comments

comments