Forskare varnar för stickning! ”Orsakar psykopatiskt beteende”; säger han!

Stickar någon i din familj?

Det har i flera år varit helt acceptabelt att sticka mössor, vantar och tröjor i Sverige. Stickning har länge diskuterats som en hobby och likställts med oskyldiga aktiviteter såsom läsning, matlagning och frimärkssamling. Nu varnar experter för att acceptera stickning som en del av den svenska vardagen. ”Människor som stickar är besatta av denna hobby och låter stickning av rutigt vantar och andra dumheter gå ut över vanliga familjeförhållanden”, säger en av Skandinaviens mest kända forskare av psykologiska beteenden. ”Jag tillbringar hellre natten med en psykotisk ex-knarkare med plasthammare än en vanligt egocentrisk dam med sina stickor och garnnystan”, säger han

Tydliga psykopatiska drag
I en undersökning som genomfördes av universitetet där doktor Stefan Goering jobbar har det visat sig att en överväldigande majoritet av dem som stickar är fullblodspsykopater. ”Så många som 87% av dem som har stickning som hobby hade en eller flera psykopatiska drag” säger forskaren . De fann också att särskilt kvinnor i åldern 41-63 år var elakare och elakast mot familjemedlemmar ju mer tid de tillbringade med sin själviska hobby. ”Ja, för denna åldersgrupp, var det mycket uppenbart att stickning var viktigare än barn och resterande familj. Det fanns flera exempel på att denna åldersgrupp var direkt onda mot människor runt omkring dem ”, sa den berömda vetenskapsmannen.

Gertrud Ingmarsson känner igen beskrivningen: ”Även om det är roligt med stickning så var jag inte medveten om att det påverkar familjerelationer så som jag nu har förstått att det gör”, säger Gertrud Ingmarsson som nu har beslutat att byta hobby. ”Jag ska sitta ner med min familj och låta dem bestämma vad jag ska göra framöver”, sade den här damen som  har förstått sitt beroende.

 

 

Lägga ner stickorna
På grund av denna undersökning rekommenderar nu forskare att ta en pratstund med familjemedlemmar som stickar. Det är viktigt att komma bort från denna hobby och rekommendera andra hälsosamma aktiviteter man kan göra med familjen. Kvinnor som stickar mycket har ofta en något förvrängd bild av verkligheten så ta det försiktigt . De flesta som har denna tvivelaktiga hobby visade sig, enligt undersökningen vara manipulativa och mer aggressiva än de flesta. Människor som sticka en hel del hade också ökad andel av personlighetsstörningar och andra psykiska sjukdomar avslöja det i den omfattande undersökningen.

”Har du någon i din familj som stickar? Hjälp dem. Sitt ner och ta en pratstund med dem och berätta att du älskar honom / henne och att du kommer att hjälpa dem ut ur stickningen ”är det sista rådet från svenska forskare.

DELA gärna med dina vänner och bekanta på Facebook!

Comments

comments