Den lilla flickan skriver ett brev om sin mormor. Det är det finaste jag läst på länge.

Det var en liten flicka på 4 år som heter Sandra, hon satt på en stol i sin mormors blomsterbutik . Medan mormor gjorde blomsterarrangemang till kunder, talade de om många olika saker och mormor skrev ner vad Sandra sa. Hon samlade det i en bok som heter ”Vad är en mormor.”

Den lilla flickan sa, ”En mormor är en kvinna som inte har barn, så hon tycker om andra människors små flickor. En farfar är som en mormor, bara att han är en man. Han åker på resor med pojkarna, och de talar om fiske och traktorer och sånt. Farmödrar behöver inte göra något särskilt, de bara finns där. De är gamla, så de kan inte leka för mycket eller springa för fort. ”

”Men de de kör oss till köpcentret där leksakhästarna är, och de ger oss en massa mynt. Eller om de är ute och går, så går de långsamt och ser på vackra saker, som fina blad eller larver. De säger aldrig att man ska snabba på. ”

”Vanligtvis är de lite tjocka, men inte för tjocka för att knyta barnens skor. De har glasögon och konstig underkläder. De kan ta ut sina tänder. De behöver inte vara smarta, men de kan svara på frågor som varför hundar hatar katter till exempel, och varför Gud inte är gift? De pratar inte babyspråk med oss som andra besökare gör, för det är svårt att förstå. När de läser för oss så hoppar de inte över någonting, och de bryr sig inte om det är samma äventyr igen. ”

När hon var klar, sade hon, ”Alla borde prova att ha en mormor, särskilt om de inte har TV, eftersom mormödrar är de enda vuxna som har tid.”

Det Sandra har berättat för oss, är vad barn uppskattar mest hos vuxna: de är snälla, njuter av de bättre sakerna i livet, och att de inte är alltför upptagna för att ta sig tid för barnen.

Tyckte du att det här var bra? DELA i så fall med dina vänner på Facebook! 

Comments

comments