Olle Ljungström är död! Han blev bara 54 år!

Folkkäre artisten Olle Ljungström har avlidit. Han dog under natten mot onsdagen. Olle Ljungström blev 54 år.

Olle Ljungström växte upp på Björkholmen nära Svartsö i Stockholms skärgård och var sonson till Olof Ljungström. Han inledde sin karriär som sångare i Reeperbahn (1979-84) och var sedan 1993 soloartist. Han medverkade dessutom på Wilmer X skiva Hallå världen med låten ”Jag är bara lycklig när jag dricker” och på Webstrarnas låt ”Vänner för livet”, vars text är full av referenser till Reeperbahn-titlar. 1995 vann Ljungström musikpriset Rockbjörnen som årets manliga svenska artist. Ljungström skrev mycket säregna låttexter; en recensent i Dagens Nyheter skrev 2009 att ”det finns ingen som kan ironisera bort ångest med sådan svalka som Olle Ljungström. Han är ångesthanteringens popmaestro.

Lyssna på en av hans låtar i videon nedanför:

Dela gärna den här artikeln!

Comments

comments